/ / Nu am avut nevoie de acest studiu pentru a dovedi că blondele nu sunt dulce

Nu am avut nevoie de acest studiu pentru a dovedi că blondele nu sunt dulce

O femeie blondă

În acest moment al vieții tale, probabil ai auzit o glumă blondă blondă cel puțin o dată. Și dacă aveți păr blond, probabil că sunteți mai mult decât un pic bolnav de ele.

Ei bine, acum, un grup de cercetători a pornitdovedeste, odata pentru totdeauna, ca oamenii cu par blond nu sunt prost. Pentru studiu, oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio au analizat date de la 10.878 de americani care au participat la National Longitudinal Survey of Youth 1979 (un sondaj national al persoanelor de 14 pana la 21 de ani, cand au fost intervievate pentru prima data in 1979). Ei au descoperit ca femeile albe care au spus ca culoarea lor naturala a parului era blonda erau la fel de inteligente ca si femeile cu parul maro, rosu sau negru.

Um ... duh.

Banner neîntrerupt

De fapt, cercetatorii au descoperit ca mediaIQ-ul femeilor blonde a fost ușor mai mare decât cel al altor persoane, dar datele nu au fost semnificative din punct de vedere statistic. Rezultatele pentru bărbații blonzi erau aproape la fel: aveau și IQ-uri similare cu bărbații cu alte culori ale părului.

Fără îndoială, cercetătorii au însemnat bine - chiar eia declarat intr-un comunicat de presa ca stereotipurile sunt daunatoare si au vrut sa demonstreze ca blondele nu ar trebui sa fie discriminate. Dar ... avem nevoie de știință pentru a ne spune că acest stereotip neîntemeiat este B.S.?

Înscrieți-vă la noul buletin informativ al Sănătății Femeii, So That Happened, pentru a obține povestirile de zi cu zi și studiile de sănătate.

Aici sperăm să nu citim cercetările despre modul în care femeile sunt, de fapt, șoferi buni, oricând în viitorul apropiat ...

Fi atent la: