/ / Ar trebui să te îngrijorezi dacă pielea ta are niște umflături roșii ca asta?

Ar trebui să te îngrijorezi dacă pielea ta are mici umflături roșii ca asta pe ea?

cireș angioma

Semnele pe corpul nostru tind să ne sperie. Preocuparea nu este neîntemeiată: noi molici (și modificări ale celor existente) pot fi semne de cancer de piele. Deci, orice fată trebuie să se întrebe: Ce zici de acele mici puncte roșii strălucitoare sau bumps pe punctul meu: îngrozitor sau total normal?

În primul rând, lingo: Aceste creșteri ale pielii - care sunt, de obicei, dimensiunea unui punct de referință, uneori un pic mai mare - se numesc angioame cireșe. Iar vestea buna este ca ele sunt complet benigne, spune Gary Goldenberg, MD, profesor asistent de dermatologie clinica la Scoala de Medicina Icahn din Muntele Sinai.

cireș angioma

Aceste cresteri reprezinta o colectie de vase de sange mici si pot arata rosu, albastru sau purpuriu, spune el. Ele apar, explică el, când există o supraaglomerare a vaselor de sânge într-o zonă.

Atât bărbații, cât și femeile pot fi predispuși la cireșeangiomi, și totul se reduce la genetică. (Deci, dacă vă întrebați dacă vor apărea într-o zi, verificați pielea mama sau tata.) Majoritatea oamenilor dezvoltă fraierii la vârsta de 20 de ani și pot continua să apară pe tot parcursul vieții. Documentele nu sunt siguri de motivele pentru care punctele se fac cunoscute la acel moment, dar Goldenberg spune că este probabil că atunci când suntem programați genetic pentru a dezvolta aceste leziuni. Avea toată viața ta sau nu vezi încă nimic? "La unii pacienți, pot apărea mai devreme sau mai târziu în viață", spune Goldberg. Grozav.

În cea mai mare parte, nu este nevoie să faceți nimicdespre angiomii de cireșe (pe lângă faptul că îi îmbrățișați). Deși dacă semnele au tendința de a sângera cu ușurință dacă sunt traumatizate, ar trebui să-i vezi pe doctorul tău să excludă ceva mai grav, spune Goldenberg. Și dacă umflăturile se află în locurile în care preferați să nu fie (ca pe fața ta), ele pot fi tratate în scopuri cosmetice, notează el.

Îi poți opri cu un copil aproape fără dureretratament folosind un laser de colorare impulsiv ca un VBeam, spune Goldenberg. Dispozitivul produce lumină care distruge vasele de sânge anormale. Totuși, rețineți că acest lucru poate deveni destul de scump. Potrivit site-ului RealSelf, un site bazat pe comunitate, cu statistici privind tratamentele cosmetice și estetice, costul mediu al unei sesiuni este de 375 USD și poate dura mai multe sesiuni dacă aveți mai multe locuri pe care doriți să le eliminați. În plus, angioamele de cireșe se pot întoarce chiar și după ce le-ați pus lasere. Hei, cel puțin sunt inofensive.

Fi atent la: