/ / Apa de la robinet ar putea fi cauza cauzelor

Apa de la robinet ar putea fi cauza provocărilor dvs.

femeie spălare față

Dacă nu puteți identifica unde vă izbucni bruscvin, puteți trece cu vederea un factor major: apa de la robinet. Da, este adevărat. "Când vă spălați fața cu apă de la robinet, este dureroasă pe piele", spune Ellen Marmur, MD, dermatolog din New York City. Ea explică faptul că poate provoca acnee prin uscarea pielii și, la rândul său, creșterea inflamației.

Indiferent dacă aveți sau nu probleme în spălarechiuveta depinde în cele din urmă de tipul H2O la care aveți acces și sensibilitatea pielii. Dacă aveți eczemă sau rozacee, de exemplu, ați putea găsi apă de la robinet mai iritantă decât cineva fără probleme majore, spune Joshua Zeichner, MD, dermatolog din New York City.

Și dacă chiuveta îți scutură apă tare, ar puteafi ceea ce se află în spatele tuturor acestor cosuri. "Apa tare conține niveluri ridicate de calciu și magneziu, printre alte minerale, care pot perturba bariera pielii", spune Zeichner. "Când stratul exterior [al pielii] este compromis, pielea devine inflamată și nu se poate proteja așa cum ar trebui". Apa moale, pe de altă parte, a trecut printr-un proces de filtrare, eliminând acele minerale dură, spune Zeichner . (Limescale - o substanță albă, crustacee care crește pe robinete, căzi și chiuvete - este un indicator important că ai apă grea, conform EPA Water Consultants.)

Deci, cum preveniți apa de la robinet să vă distrugă tenul? Urmați acești pași:

Utilizați o Demachiant Gentle
Cum vă spălați fața face o mare diferență,spune Marmur. Din moment ce știți că apa de la robinet vă poate înghiți pielea, utilizați un detergent delicat când clătiți. Acestea sunt formulate pentru a avea un echilibru al pH-ului compatibil cu pielea ta, spune Marmur. Ea sugerează să opteze pentru un non-spumant ca Previse Purify Cleanser ($ 34, previsecare.com) sau Apă micelară simplă ($ 8, ulta.com).

Obțineți un filtru
Acest lucru va elimina particulele rele în apa de la robinet, lăsându-vă cu apă moale purificată pentru o piele mai clară.

Luați în considerare un tratament pentru acnee
Dacă sunteți acnee este foarte rău, ați putea dori săadăugați un produs de prescripție ca Aczone la rutina de îngrijire a pielii, spune Zeichner. Produsele OTC conținând peroxid de benzoil și acid salicilic ajută la deschiderea porilor înfundați și la bustul excesului de ulei.

Nu schimbați pe hidratant
Căutați unul cu ingrediente calmante cum ar fi acidul hialuronic, care atrage umiditatea în piele și este de lungă durată, spune Marmur. Îi recomandă Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ($ 26, olay.com).

Fi atent la: