/ / 5 Alimente sănătoase care pot fi toxice dacă mâncați prea mult din ele

5 Alimente sănătoase care pot fi toxice dacă mâncați prea mult din ele

alimente sănătoase periculoase

Acest articol a fost scris de Marygrace Taylor și oferit de partenerii noștri la profilaxie.

Asta spune despre a te bucura de toate lucrurilemoderare? Nu se aplică doar vinului roșu, pâinii proaspete sau deserturilor delicioase. Se numără și pentru alimentele curate. Deoarece dacă vorbim despre nuci, pește, verdeață cu frunze sau boabe întregi, există aproape întotdeauna o situație în care tu poate sa au prea mult de bine. Aici, nouă mâncăruri grozav pentru tine, care pot fi periculoase dacă o exagerați. (Pierde până la 15 de lire sterline Fără dieting, cu Eat Clean pentru a obține Lean, planul nostru de masă curat de 21 de zile.)

alimente sănătoase periculoase

nuci braziliene

Aceste nuci gigant sunt cunoscute pentru a fi # 1sursă de seleniu, un element esențial care joacă un rol esențial în reproducere și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. De fapt, doar o nuci de Brazilia poate livra până la 90 mcg de seleniu, care este aproape de două ori mai mult seleniu decât aveți nevoie într-o zi. Iar o servire de o jumătate de uncie (de la șase la opt nuci) se împachetează 777 la sută din necesarul dvs. de seleniu zilnic.

Mananca servirea ocazionala de nuci de Brazilia estebine, dar având în fiecare zi ar putea să vă pună în pericol pentru toxicitatea seleniului - care are potențialul de a provoca pierderea părului, probleme gastrointestinale și neurologice, apariția de lumină, chiar atacuri de cord sau insuficiență renală. "Păstrați-o la o servire săptămânală sau purtați doar una sau două fructe cu coajă lemnoasă de câteva ori pe săptămână", spune Jessica Cording, R.D.

alimente sănătoase periculoase

Spanacul, sfecla si chardul elvetian

Nu trebuie să vă reamintim că fiecare dintre acesteaVeggies este o forță nutrițională. Dar ele sunt, de asemenea, ridicate în compuși naturali numiți oxalați. Oxalații lucrează de fapt ca prebiotice pentru a alimenta bacteriile sănătoase din intestin. Dar dacă sunteți predispus la pietre la rinichi, mâncând prea multe alimente bogate în oxalat face ca lucrurile să se înrăutățească. Rinichii ar trebui sa-i filtreze pe acei compusi, dar la cineva care este predispus la pietre la rinichi, rinichii au un timp dificil de a face acest lucru, ceea ce poate duce la acumularea de pietre la rinichi ", spune Cording.

În acest caz, ar fi mai bine să evitați alimentelecare sunt bogați în oxalați cu totul. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla ce este mai bine pentru dumneavoastră. Dacă aveți nevoie să eliminați alimentele bogate în oxalat, un dietetician vă poate ajuta să găsiți alternative alternative de oxalat, cum ar fi varză sau conopidă.

alimente sănătoase periculoase

Conserve de ton

Este ieftin, convenabil și ambalat cu proteineși acele omega-3 importante. Dar tonul conservat conține un anumit mercur, care poate dăuna sistemului nervos și creierului dezvoltării fetusului și a copiilor mici. Cantități mai mari de mercur pot fi otrăvitoare și adulților (simptomele includ amorțeală sau furnicături, probleme de vedere și probleme de memorie). Dar experții nu știu exact cât de mult va fi nevoie de mâncare pentru a se îmbolnăvi.

Albul alb de ton alb conține mai mult mercur decâttonul ușor și cantitatea pe care o puteți mânca depinde de greutatea dvs. De exemplu, o persoană de 110 de kilograme ar trebui să rămână la mai puțin de patru uncii de ton alb de albastru sau nouă uncii de ton lumină pe săptămână. Dar o persoană de 165 de lire sterline poate avea cinci uncii de ton alb de albastru sau 14 oz de ton luminos pe săptămână, conform calculelor de la Rapoartele consumatorilor. (FYI, o cutie de ton este de cinci uncii.)

Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau încercațiconcepeți, respectați liniile directoare stabilite de FDA: Bucurați-vă de până la 12 uncii de fructe de mare inferioare de mercur pe săptămână, cum ar fi creveții, somonul, somnul sau tonul ușor. Pentru un ton mai mare de mercur albastru, limitați-vă la nu mai mult de 6 uncii pe săptămână. (Și stați departe de aceste 12 pești cu totul.)

alimente sănătoase periculoase

Carne roșie, stridii și fasole albă

Toate cele trei sunt surse de top ale fierului, care joacă un rolun rol esențial în furnizarea de oxigen muschilor. În timp ce prea puțină fier vă poate lăsa să vă simțiți slăbit și obosit, obținerea mult prea mult poate duce la insuficiență hepatică.

Desigur, o mulțime de oameni se luptă pentru a obține destul din minerale în dieta lor. Deci, supraîncărcarea cu fier tinde să fie destul de rară, mai ales dacă singura sursă de fier este alimentele, spune Cording. Dar dacă luați un supliment de fier? S-ar putea să merite să vorbești cu un dietetician. "Este important să știți care sunt nevoile dvs. și să vă ocupați de cum să echilibrați sursele de hrană și suplimentele", spune Cording.

alimente sănătoase periculoase

orez brun

Sigur, carbul complex este sinonim cu sănătateaalimente. Dar, de asemenea, orezul este bun la absorbția arsenului care se produce în mod natural în sol și apă. Și orezul brun are tendința să absoarbă mai mult de metalul greu decât omologii săi rafinați.

Arsenicul este un carcinogen uman cunoscut șiîn prezent, nu există un prag de siguranță pentru cantitatea de arsenic din alimente. Dar experții, inclusiv cei din cadrul Grupului de lucru pentru mediul înconjurător, sunt de acord că nu trebuie să tăiați complet orezul brun din dieta dumneavoastră. În schimb, face un efort să mănânce o varietate de cereale integrale. "Dacă în mod normal ar trebui să aveți orez brun în fiecare zi, încercați să alternați cu ceva de genul quinoa, farro sau mei", spune Cording. Păstrați un ochi pentru produsele alimentare ambalate care conțin orez sau ingrediente pe bază de orez, cum ar fi sirop de orez brun (care este adesea folosit pentru îndulcirea cerealelor naturale sau granola bare), de asemenea. Este mai bine să mâncați din când în când, mai degrabă decât în ​​fiecare zi.

Fi atent la: